Ολοκληρώθηκε Η αθλητική δράση: Εβδομαδιαίος Μαθητικός Αγώνας Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος!


 Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η αθλητική δράση «Εβδομαδιαίος Μαθητικός Αγώνας Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος μαθητών-μαθητριών Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και Ε.ΠΑ.Λ. της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και Δημοτικών Σχολείων της Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης» που διεξήχθη από την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021. Η συμμετοχή στη δράση ήταν προαιρετική και ατομική, υλοποιήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου σύμφωνα με όλες τις ισχύουσες διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας καθόλη τη διάρκειά της και για την πραγματοποίησή της αξιοποιήθηκαν ψηφιακές εφαρμογές και εργαλεία των Τ.Π.Ε.
Η δράση αποσκοπούσε α) στην ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας στον ελεύθερο χρόνο μέσω του βαδίσματος, β) στην καλύτερη διαχείριση του άγχους λόγω της πανδημίας, γ) στην ενίσχυση της συνεργασίας γονιών και παιδιών, δ) στην αυτενέργεια των μαθητών/τριών και ε) στην υιοθέτηση υπεύθυνης συμπεριφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω αθλητική δράση συμμετείχαν 24 σχολεία, 32 εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής, 437 μαθητές/μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των τύπων σχολείων και η συνολική απόσταση που διανύθηκε ήταν 8.860 χιλιόμετρα!!!
Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών/τριών ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την αξία της φυσικής δραστηριότητας στον ελεύθερο χρόνο α) στη βελτίωση της σωματικής τους υγείας και ευεξίας, β) στη συνεργασία μεταξύ τους για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, γ) στην ενίσχυση της συνεργασίας γονιών και παιδιών, δ) στην αυτενέργεια των μαθητών/τριών, ε) στην υιοθέτηση υπεύθυνης συμπεριφοράς και στ) στη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας για φυσικά δραστήρια ζωή στο παρόν και το μέλλον.
Όλες οι προσπάθειες των μαθητών/τριών όλων των συμμετεχόντων σχολείων ήταν αξιόλογες και ξεχωριστές. Ειδικότερα, διακρίθηκαν:
α) Στην κατηγορία των Δημοτικών: το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλοχωρίου και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης.
β) Στην κατηγορία των Γυμνασίων- Λυκείων: το ΓΕΛ Σοχού, το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά και το 1ο ΓΕΛ Εχεδώρου.
Ιδιαίτερη μνεία και συγχαρητήρια για τη συμμετοχή στη δράση μαθητών/τριών του ΕΕΕΕΚ Αγίου Αθανασίου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αθανασίου.

Σχόλια