Πρόγραμμα Αθλητικών-Διδακτικών επισκέψεων και Επιμορφωτικών Δραστηριοτήτων -Αθλούμαι-Συμμετέχω Εκφράζομαι - στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της  Κεντρικής Μακεδονίας  σας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 ξεκίνησε  το Πρόγραμμα  «Αθλούμαι-Συμμετέχω Εκφράζομαι» στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, στα πλαίσια των διδακτικών επισκέψεων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων τους, καλούνται να επικοινωνήσουν με τους συντονιστές του Προγράμματος, Β.Σπυρογιάννη, Ι.Μπούζιου, Μ.Τζώγα, στο  παρακάτω τηλέφωνο: 2310.201736.
Οι ημέρες της τηλεφωνικής δήλωσης συμμετοχής είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή και οι ώρες: 8:30 π.μ. έως  01:00μ.μ.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 φάσεις :

1η Φάση
Παρουσίαση - μέσω οπτικοακουστικού υλικού (DVD) – της  ιστορικής διαδρομής της Θεσσαλονίκης, της θέσης και του ρόλου του Καυτανζογλείου Σταδίου σε αυτή τη διαδρομή, καθώς και σημαντικές στιγμές μεγάλων αθλητών στα αγωνίσματα που θα πλαισιώνουν το πρόγραμμά δίνοντας έμφαση στο ''ευ αγωνίζεσθαι'', τα ιδεώδη του αθλητισμού και του εθελοντισμού, την ευγενή άμιλλα και τη μη βία.

2η Φάση
Α. Γνωριμία και συμμετοχή στα αθλήματα  που πραγματοποιούνται τη συγκεκριμένη ημέρα με βάση το εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
Β. Πολιτιστικές δράσεις : 1. εικαστικές απεικονίσεις - κατασκευές 2. Δραματοποίηση και Αυτοσχεδιασμός με αναφορά στον αθλητισμό και τα αναγραφόμενα αθλήματα 3. Σύνδεση αθλητισμού με τον Λόγο και την Τέχνη (λ.χ. πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, φιλοσοφία αθλημάτων κ.α.) Οι πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις του αθλητικού προγράμματος θα υλοποιούνται από την κ.Μαρία Τζώγα, φιλόλογο, με τη συνεργασία και συμμετοχή του ΚΘΒΕ και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.

Οι δράσεις θα εναλλάσσονται κυκλικά ανά 35 λεπτά. Θα υπάρχει 15/λεπτο διάλειμμα κατά τη διάρκεια των δράσεων.
3η Φάση
Συγκέντρωση των μαθητών για αποχώρηση.

Για να δείτε περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

Σχόλια