Oλοκληρώθηκε η αθλητική δράση Challenge Φυσικής Δραστηριότητας!


Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (O.E.Σ.A.Δ.) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η αθλητική δράση «Challenge Φυσικής Δραστηριότητας για μαθητές-μαθήτριες Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και Ε.ΠΑ.Λ. της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και Δημοτικών Σχολείων της Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης» που διεξήχθη από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021. Η συμμετοχή στη δράση ήταν προαιρετική και ατομική, υλοποιήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου σύμφωνα με όλες τις ισχύουσες διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας καθόλη τη διάρκειά της και για την πραγματοποίησή της αξιοποιήθηκαν ψηφιακές εφαρμογές και εργαλεία των Τ.Π.Ε.
Η δράση αποσκοπούσε: α) στην ατομική βελτίωση φυσικών δεξιοτήτων και δεικτών της φυσικής κατάστασης, β) στην αύξηση της παρακίνησης, γ) στη θέσπιση προκλητικών/ρεαλιστικών ατομικών στόχων, δ) στην αυτοέκφραση και διασκέδαση, ε) στην κατανόηση βασικών αρχών της άσκησης και της εφαρμογής τους προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς εξάσκησης κάτω από διαφορετικές συνθήκες και ζ) στην υιοθέτηση υπεύθυνης συμπεριφοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν 893 μαθητές/μαθήτριες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών/τριών ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την αξία της φυσικής δραστηριότητας στον ελεύθερο χρόνο για την α) ανάπτυξη ενός επιπέδου φυσικής κατάστασης για την υγεία, β) απόκτηση θετικής εμπειρίας και  ανάπτυξη της αυτοέκφρασηςκαι γ) επίτευξη του στόχου της δια βίου άσκησης για υγεία και ποιότητα ζωής.
Οι  προσπάθειες των μαθητών/τριών ήταν αξιόλογες και  ξεχωριστές καθώς κατάφεραν στη διάρκεια των τεσσάρων  εβδομάδων της εν λόγω  αθλητικής δράσης, να επιτύχουν σταδιακά την ατομική βελτίωση των φυσικών δεξιοτήτων,στις οποίες συμμετείχαν, καθώς και των δεικτών της φυσικής τους κατάστασης.


Σχόλια