Oκληρώθηκε η αθλητική δράση, Αθλητικό Κουίζ!


Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η αθλητική δράση «Αθλητικό Κουίζ» για μαθητές-μαθήτριες Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και Ε.ΠΑ.Λ. της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και Δημοτικών Σχολείων της Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 19 Μαρτίου για τα Δημοτικά σχολεία και την Δευτέρα 22 Μαρτίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Η συμμετοχή στη δράση ήταν προαιρετική και ατομική, υλοποιήθηκε εκτός σχολικού ωραρίου και για την πραγματοποίησή της αξιοποιήθηκαν ψηφιακές εφαρμογές και εργαλεία των Τ.Π.Ε.
Το μαθησιακό αντικείμενο της Φυσικής Αγωγής, εκτός από την κινητική, συμβάλει σημαντικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών τόσο σε γνωστικό όσο και σε συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα. Υπό αυτό το πρίσμα, σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές/μαθήτριες των σχολείων να συμμετάσχουν σε ένα αθλητικό παιχνίδι γνώσεων, να αλληλεπιδράσουν, να χαρούν τη συμμετοχή και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από “απαίτηση” των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής και των μαθητών/τριών της Δ.Δ.Ε. και Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης,  η εν λόγω δράση συνεχίζεται δυναμικά με την υλοποίησή της στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας του μαθήματος της φυσικής αγωγής για όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης  και ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών/τριών μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τους 1000.


Σχόλια